Programmatūras "Ārsta birojs 3" drošības risinājumi - Krampe, Dārta (Latvijas Universitāte, 2010)
Mūsdienās informācijas tehnoloģijas tiek plaši izmantotas jebkādas nozares organizācijās, bieži biznesa darbība ir atkarīga no kādas datorizētas sistēmas. Veselības aprūpes iestādes apstrādā sensitīvus datus, tādēļ aktuāla problēma ir pacienta datu drošība. „Ārsta Birojs 3” ir Latvijā izplatītākā slimnīcas informācijas sistēma, kas tiek izmantota vairākās Latvijas slimnīcās un poliklīnikās, kā arī citās veselības aprūpes iestādēs. Šajā darbā ir apkopoti starptautiski atzītie informācijas un programmatūras drošības standarti, ieteikumi un vadlīnijas. Tiek sniegts novērtējums programmatūras „Ārsta Birojs 3” drošības risinājumu atbilstībai šiem standartiem un pieņēmumiem. Rezultātā izstrādāti vispārīgi ieteikumi paaugstinātas drošības programmatūras izstrādei.

Information technology is widely used in any industry as business often depends on a computerized system. Health care institutions handle sensitive data, so the patient data security problem is acute. “Doctor’s office 3” is widespread information system for health care institutions, which is used in most hospitals and clinics as well as other health care institutions in Latvia. This paper brings together popular and widely used information and software security standards, recommendations and guidelines. Evaluation of software “Doctor’s office 3” security solutions is given, complying with these standards and assumptions. As a result, general recommendations for increased security software development are provided.
Software "Doctor's Office 3" Security Solutions
Keywords: Datorzinātne