Humors "Zelta zivtiņa" 2006. ─ 2007. gada video reklāmās - Krūzīte, Agnija (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba „Humors „Zelta zivtiņa” 2006.-2007. gada video reklāmās” ietvaros ir veikta zinātniskās literatūras analīze, apskatot gan humora izpausmes, gan humora veidošanās nosacījumus un mehānismu, gan analizēts humors kā komunikācijas sastāvdaļa. Tāpat arī analizēta humora reklāmu vēsturiskā attīstība, to teorētiskais pamatojums un humora pielietojums reklāmās. Pētot galvenās teorētisko atziņas humora pielietojumam „Zelta zivtiņa” 2006.-2007. gada video reklāmās, izmantotas trīs pētniecības metodes – anketēšana, kontentanalīze un intervija. Galvenie pētījuma rezultāti atspoguļo, ka „Zelta zivtiņa” video reklāmas ir humora reklāmas, tajās dominējošais ir humors, galvenokārt izmantotais humora tips ir pārsteigums un šīs reklāmas vairākumā gadījumu atbilst neatbilstoša risinājuma teorijai. Darbs sastāv no ievada, trīs daļām, secinājumiem, literatūras saraksta un pielikumiem. Atslēgas vārdi: reklāma, humors, humora reklāma, humora teorijas, „Zelta Zivtiņa”.

Within the bachelor paper “Humor in video ads of "Zelta zivtiņa" 2006 ─ 2007” research of scientific literature was made, including: humor expressions, conditions and mechanisms of development of humor, and analysis of humor as part of communication. Also the historical evolution of humor, its theoretical cause and humors application in advertising was examined. Investigating the main theoretical cognitions in usage of humor in „Zelta zivtiņa” 2006.-2007 video advertisements three research methods: questionary, content-analysis and interview were used. The main results reflect that „Zelta zivtiņa” video ads are humor ads, the humor is dominant, in the most cases the surprise type and incongruity resolution theory was used. The paper consists of: introduction, tree parts, conclusions, bibliography and appendix. Key words: advertising, humor, humor advertising, humor theories, „Zelta Zivtiņa”
Humor in video ads of "Zelta zivtiņa" 2006 ─ 2007
Keywords: Komunikācijas zinātne