Patērētāju attieksmi un izvēli ietekmējošie faktori: zīmolu airBaltic, Ryanair, Wizz Air gadījumu analīze - Gibnere, Madara (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir “Patērētāju attieksmi un izvēli ietekmējošie faktori: zīmolu airBaltic, Ryanair, Wizz Air gadījumu analīze”. Darba pētniecības mērķis ir noskaidrot patērētāju attieksmi un izvēli ietekmējošos faktorus, izvēloties zīmolu airBaltic, Ryanair un Wizz Air pakalpojumus. Darba teorētiskā daļa sastāv no teorijām par zīmolu un to komunikāciju, sociālo mediju ietekmi uz zīmola komunikāciju un patērētāju uzvedības pamatiem. Empīrisko daļu veido kontentanalīzes, anketu un fokusgrupu analīze. Darbs sastāv no trim daļām: teorētiskā pamatojuma, izstrādātas pētījuma metodoloģijas un empīriskās daļas. Pēc iegūtajiem rezultātiem var secināt, ka noteicošais faktors aviokompāniju pakalpojuma izvēlē ir cenu politika. Atslēgvārdi: airBaltic, Wizz Air, Ryanair, zīmols, komunikācija, patērētāja uzvedība

The bachelor title of the thesis is “Consumers’ attitude and factors influencing decision making: brands airBaltic, Ryanair, Wizz Air case study”. The aim of the research is to find out the factors which influence buyers behaviour in choosing brand airBaltic, Ryanair and Wizz Air services. The theoretical part of the thesis consists of theories about the brand and its communication, the influence of social media on the brand communication and consumer behavior. The empirical part consists of analyzing content analysis, questionnaire and focus groups. The thesis consists of three chapters: theoretical, methodological and explorative chapter. According to the results, airline pricing policy is the main factor for choosing an airline services. Key words: airBaltic, Wizz Air, Ryanair, brand, communication, consumer behaviour
Consumers’ attitude and factors influencing decision making: brands airBaltic, Ryanair, Wizz Air case study
Keywords: Komunikācijas zinātne; airBaltic; Ryanair; Wizz Air; zīmols; komunikācija