Vardarbības izpausmes laupīšanā - Kārkliņš, Krists (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba mērķis ir veikt pētījumu par vardarbību laupīšanā un tā aktuālajām problēmām. Šajā darbā meklētas atbildes uz problēmjautājumiem, kas sagādājuši problēmas pagātnē vai pašreizējā laika posmā, kas saistīti ar vardarbības, kā noziedzīgas izpausmes laupīšanā analīzi un juridisko novērtējumu un iespējamās attīstības tendences. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, veicot darbu tiek izmantotas tādas zinātniskās pētniecības metodes kā vēsturiskā metode, salīdzinošā metode, analītiskā metode, induktīvā metode, deduktīvā metode, loģiskā metode. Bakalaura darbs sastāv no četrām nodaļām, kurās tiek pētīta vardarbības izpratne, laupīšanas sastāvs, laupīšanas norobežošanas un kvalifikācijas jautājumi, hipnozes kā vardarbības izpausme laupīšanā, kā arī laupīšanas ārvalstu tiesiskais regulējums.

The objective of this bachelor work is to study urgent problems relating to violence in burglery and to find answers to pressing problems in past and present. Also this work researches questions which are connected to analysis of legal assessment as well as possible future developement tendencies of violence as felonius manifestation. To achieve the goal of this study author uses such scientifis methods of research as historical method, comparative method, analythic method, inductive method, deductive method as well as logical method. This bachelor work consists of four chapters in which are researched understanding of violence, corpus delicti of burglary, segregation and qualification problems of burglary, hypnosis as manifestation of felonious violence in burglary as well as foreign regulation of burlary.
Manifestations of violence in robbery
Keywords: Juridiskā zinātne