Jauniešu sevis prezentēšanas prakses sociālās tīklošanas vietnē "Tik Tok" - Maijere, Gunta (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba “Jauniešu sevis prezentēšanas prakses sociālās tīklošanas vietnē TikTok” mērķis ir noskaidrot, kā Latvijā dzīvojoši jaunieši veido savu sociālo identitāti, jeb prezentē sevi sociālās tīklošanas vietnē TikTok. Bakalaura darba teorētiskās daļas izstrādes procesā tiek atlasīta un pētīta informācija par sevis prezentēšanu, paštēla veidošanu, kā arī sociālajiem medijiem un sociālās tīklošanas vietnēm. Darba teorētiskajā daļā veikts ieskats sociālās apmaiņas, sociālās identitātes, sevis prezentēšanas teorijās, kā arī patības koncepcijas teorijā. Darba empīriskajā daļā tiek izmantotas vairākas pētniecības metodes: Anonīma elektroniska aptauja; daļēji strukturēta intervija, kā arī kvalitatīvā kontentanalīze. Izpētot attiecīgos informācijas avotus, kā arī apkopojot pētījuma laikā iegūtos datus, tika secināts, kādā veidā jaunieši Latvijā prezentē sevi mūsdienās populārajā sociālās tīklošanas vietnē TikTok.

The aim of the bachelor's thesis "Youth self-presentation practices on the social networking site TikTok” is to find out how young people who are living in Latvia, form their social identity and present themselves on the social networking site TikTok. In the process of developing the theoretical part of the bachelor's thesis, information is selected and researched by topics about social networks and user self-presentation in them. The theoretical part of the work provides an insight into theories of social exchange, social identity, self-presentation, as well as the theory of self-concept. In the empirical part of the work, several research methods are used: anonymous electronic survey; semi-structured interview as well as qualitative content analysis. Researching the relevant sources of information, as well as summarizing the data obtained during the research, it was concluded how young people in Latvia present themselves on the popular social networking site TikTok today.
Youth self presentation practices on social networking site "Tik Tok"
Keywords: Komunikācijas zinātne; TIKTOK; SEVIS PREZENTĒŠANA; SOCIĀLĀS TĪKLOŠANAS VIETNE; PAŠTĒLS; JAUNIEŠI