SIA „Salons Līga” saimnieciskās darbības analīze - Pasīte, Maira (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba tēma ir „SIA „Salons Līga” saimnieciskās darbības analīze”. Uzņēmuma pamatdarbība ir skaistumkopšanas un SPA pakalpojumi. Novērojami konkurentu centieni iegūt tirgus nišu, kurā līdz šim darbojies SIA „Salons Līga”, konkurences cīņā popularitāti gūst SPA pakalpojumi. Darba mērķis ir veikt uzņēmuma saimnieciskās darbības analīzi, novērtēt iegūtos rezultātus, izvirzīt iespējamos attīstības scenārijus līdz 2015.gadam, un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma saimnieciskās darbības uzlabošanai. Darba gaitā autore izpētījusi uzņēmuma iekšējo un ārējo vidi, veikusi plašu finanšu analīzi. Analīze norāda uz nestabilu finanšu situāciju un izvirza attīstības scenārijus, kas uzlabotu uzņēmuma pašreizējo pozīciju tirgū. Maģistra darbs sastāv no 3 daļām, tā apjoms ir 90.lpp. Atslēgas vārdi: saimnieciskā darbība, iekšējā un ārējā vide, finanšu analīze.

Master’s thesis is called „An economic analysis of enterprise Ltd. „Salons Līga””. Company’s core business is beauty and SPA services. Observed competitors’ efforts to get a niche, where Ltd. „Salons Līga” has been doing well until now. The goal of this research is to do economic analysis, appreciate results got by research and nominate possible defelopment scenarios till year 2015, and to develop proposals for business improvement. In the course of master author had researched internal and external environment and had made extensive financial analysis. Analysis shows that there is unstable financial situation of „Salons Līga” and develops scenarios, which coud improve current market position. Master’s thesis consists of 3 parts, 90 pages. Key words: economic activity, internal, external environment, financial analysis.
An economic analysis of enterprise Ltd. "Salons Līga"
Keywords: Ekonomika