Cikliskie sulfinamīdi un to atvasinājumi kā potenciāli gamma-laktāmu bioizostēri - Bojārs, Matīss (Latvijas Universitāte, 2023)
Bojārs M. Zinātniskais vadītājs: Dr. chem. Sūna E. Konsultēja: Mg. chem. Jeršovs Gļebs. Maģistra darbs, 57 lappuses, 50 attēli, 4 tabulas, 58 literatūras avoti. Latviešu valodā. Maģistra darba ietvaros ir izstrādātas sintēzes metodes E1R un Rolipram S(IV) un S(VI) analogu iegūšanai. Literatūras apskatā ir apkopota informācija par E1R un Rolipram bioloģisko aktivitāti, par ciklisku sulfīnamīdu iegūšanas un sulfīnamīdu atvasināšanas metodēm.

Bojars M. Supervisor: Dr. chem. Suna E. Consultant: Jersovs, G. Masters thesis. 57 pages, 50 figures, 4 tables, 58 references to literature. In Latvian. The master’s thesis involves the development of synthetic methods for obtaining S(IV) and S(VI) analogs of E1R and Rolipram. The literature review summarizes information on the biological activity of E1R and Rolipram, on obtaining cyclic sulfinamides and methods of derivatizing sulfinamides.
Cyclic sulfinamides and their derivatives as potential gamma-lactam bioisosteres
Keywords: Ķīmija; E1R; ROLIPRAM; RACETĀMI; SULFĪNAMĪDI; CIKLISKI SULFĪNAMĪDI