Darbaspēka nodokļu loma budžeta ieņēmumu veidošanā - Statina, Ilona (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba tēma ir „Darbaspēka nodokļu loma budžeta ieņēmumu veidošanā”. Darba mērķis ir izpētīt darbaspēka nodokļus Latvijā un to ietekmi uz budžeta ieņēmumiem, izanalizēt iespējamās izmaiņas darbaspēka nodokļu politikā, atklājot pozitīvos momentus un trūkumus, kā arī izstrādāt priekšlikumus Latvijas darbaspēka nodokļu politikas pilnveidošanai. Maģistra darbs sastāv no četrām nodaļām. 1.nodaļā apskatīta nodokļu būtība un veidi. 2.nodaļā tiek analizēts Iedzīvotāju ienākuma nodoklis un tā izmaiņas, 3.nodaļā – sociālie maksājumi un 4.nodaļā – mikrouzņēmuma nodoklis. Maģistra darba apjoms ir 94 lappuses, darbā ir 21 attēls un 21 tabula, izmantoti 33 literatūras avoti. Atslēgvārdi: darbaspēka nodokļi, budžets, iedzīvotāju ienākuma nodoklis, sociālie maksājumi, mikrouzņēmuma nodoklis, nodokļu politika.

Topic of master work is “Labour taxes role in forming budget income”. Goal of work is to examine labour taxes in Latvia and their impact on budget income, to analyze possible changes in tax policy, reveal positive moments and limitations, and also to develop proposals for improvements of labour tax policy in Latvia. Master work consists of 4 parts. 1st part is dedicated to characters and kinds of taxes. Analysis of personal income tax and its changes is included in 2nd part. 3rd part contains analysis of social contributions, and 4th part contains microenterprise tax. Master work consists of 94 pages; there are 21 images, 21 tables and 33 information sources used. Key words – labour taxes, budget, personal income tax, social contributions, tax policy.
Labour taxes role in forming budget income
Keywords: Ekonomika