Lotus Notes dokumentu eksportēšana uz Oracle DB - Malnačs, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2012)
Agrākos laikos, kad Lotus Notes versija bija zem 7.x pieslēgumam pie tās tika izmantots Lotus Notes SQL draiveris. Tagad iznākot Lotus produktu jaunākam versijām, šis draiveris vairs nedarbojas ar tām. Šī projekta mērķis ir izveidot pieslēgšanās veidu, kas tiks izmantots, lai pieslēgotos Lotus datu bāzei. Otrs mērķis ir izstrādāt rīku, kurš automātiski veiktu Lotus Notes dokumentu eksportēšanu uz Oracle datu bāzi. Projekts ir veidots kā patstāvīga sistēma, kura, izmantojot Lotus Domino servera aģentu, spēj pieslēgties un ievākt Lotus Notes dokumentus, tālāk tos nogādāt uz Oracle datu bāzes XML pagaidu tabulām, izmantojot JAVA valodā izstrādāto moduli LTOBridge. Beigu posmā PL/SQL valodā uzrakstīta pakotne KVD1000 šos dokumentus apstrādā un saglabā Oracle datu bāzes tabulās.

Earlier, when the Lotus Notes version was below 7.x, the connection to it was made with Lotus Notes SQL driver. With newer release of Lotus products, the driver no longer works with them. The goal of this project is to make new way to establish connection, how to connect to the Lotus Notes database. The second goal is to develop a tool that will automatically do a document exportation from Lotus Notes database to Oracle database. The project is designed as an independent system which, using the Lotus Domino server agent is able to connect and collect Lotus Notes documents and after that, to deliver these documents to the Oracle database for temporary tables using the module LTOBridge. The final stage of the data processing is PL/SQL package KVD1000 which these documents are processing and storing into Oracle database tables.
Lotus Notes document exportation to Oracle DB
Keywords: Datorzinātne