Diskursi par Eiropas Savienības nākotni Eiropas Komisijas oficiālajā Facebook kontā un tā lietotāju komentāros - Gruševa, Ilga (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba “Diskursi par Eiropas Savienības nākotni Eiropas Komisijas oficiālajā Facebook kontā un tā lietotāju komentāros” mērķis ir noskaidrot kuram/iem no hipotētiski iespējamajiem ES attīstības scenārijiem: “Turpinām iesākto”, “Tikai un vienīgi vienotais tirgus”, “Tie, kas vēlas vairāk, dara vairāk”, “Darīt mazāk, bet efektīvāk”, “Darīt daudz vairāk kopā”, “Vienotāka, stiprāka, demokrātiskāka ES”, atbilst EK oficiālajā Facebook.com/EuropeanCommission kontā un tā lietotāju komentāros veidotie diskursi. Pētījuma problēma ir diskursi par Eiropas Savienības attīstības nākotnes jautājumiem Eiropas Komisijas oficiālajā sociālā medija kontā Facebook.com/EuropeanCommission un tā lietotāju komentāros, diskursu atbilstība kādam no hipotētiski iespējamajiem Eiropas Savienības attīstības nākotnes scenārijiem. Darba teorētiskā daļa ietver skaidrojumu par publisko telpu, tai skaitā transnacionālo publisko telpu, sociālajiem medijiem un politisko diskursu. Metodoloģija sastāv no politiskā diskursa analīzes un kvantitatīvās kontentanalīzes. Pētnieciskajā daļā ietverta Eiropas Komisijas komunikācija jautājumā par hipotētiskiem Eiropas Savienības attīstības scenārijiem, diskursu par Eiropas Savienības hipotētiskās attīstības nākotni analīze, rezultāti un secinājumi.

The aim of the bachelor’s thesis “Discourses on the Future of European Union on the European Commission's Official Facebook Account and User Comments” is to find out to which of the hypothetical European Union development scenarios – “Carrying on”, “Nothing but the single market”, “Those who want more do more”, “Doing less more efficiently”, “Doing much more together”, “United, stronger and democratic European Union” correspond the discourses on the Commission’s official social media Facebook/EuropeanCommission account and its user comments The research problem is the discourses on the future of the European Union in the European Commission’s official social media Facebook/EuropeanCommission account and its user comments, the relevance of the discourses to the European Union’s development scenarios. The theoretical part of the work includes an explanation of public sphere, including transnational public sphere, social media and political discourse. The methodology consists of political discourse analysis and quantitative content analysis. The research section includes European Commission’s communication on the hypothetical European Union’s development scenarios, discourse analysis on the hypothetical European Union’s future, results and conclusions.
Discourses on the Future of European Union on the European Commission's Official Facebook Account and User Comments
Keywords: Komunikācijas zinātne; Eiropas Savienības attīstības scenāriji; politiskā diskursa analīze; sociālie mediji un publiskā telpa; lietotāju komentāri