Mākslas galerijas pārvaldības sistēma - Sarmulis, Arnolds (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darba mērķis ir praktiski nodemonstrēt studiju procesa laikā iegūtās programminženierijas zināšanas atbilstoši studenta studiju novirzienam. Tiek izpildīts izstrādājot uz tīmekļa pārlūkprogrammas bāzētu lietotni un tās dokumentāciju. Kvalifikācijas darba ietvaros izstrādātās lietotnes mērķis ir sniegt efektīvus risinājumus mākslas galerijas darbības nodrošināšanai, kuri sevī ietver strukturētu datu uzglabāšanu, rediģēšanu, pārlūkošanu. Mākslas galerijai nepieciešams glabāt datus par tās pārdotajiem, pārdošanā esošajiem mākslas darbiem, to māksliniekiem. Pircējiem un pārdevējiem kuri izmanto mākslas galerijas pakalpojumus. Pārdošanas vēstures atribūtiem, kuri sevī iekļauj visu iepriekš uzskaitīto. Izstrādātā lietotne ir sadalīta 4 sistēmas pamatmoduļos, kuri tiek lietoti dokumentācijā, izstrādes vidē, lietotāja saskarnē, kas atvieglo lietotāja saskarnes uztveramību un projekta uzturamību, saprotamību. Katra moduļa galvenajās funkcijās ietilpst lietotāja saskarnē izveidotas tabulas datu pārlūkošana - attēlojamo ierakstu skaita izvēle, kolonnas ierakstu kārtošana, filtrēšana, filtrēšanas iespējas, filtrēšanas ieteikumi. Moduļa atribūtu apskate, rediģēšana. Moduļa ar citu moduli saistīto ierakstu apskate, pārvaldīšana.

The aim of the qualification work is to practically demonstrate the software engineering knowledge acquired during the study process in accordance with the student's field of study. Executed by developing a web browser-based application and its documentation. The aim of the application developed within the framework of the qualification work is to provide effective solutions for the operation of the art gallery, which include structured data storage, editing, browsing. The art gallery needs to store data about the works of art sold and for sale by them, their artists. For buyers and sellers who use art gallery services. Sales history attributes that include all of the above. The developed application is divided into 4 basic system modules, which are used in the documentation, development environment, user interface, which facilitates the comprehensibility of the user interface and the maintainability and comprehensibility of the project. The main functions of each module include browsing the data of a table created in the user interface - selection of the number of records to be displayed, sorting of column records, filtering, filtering options, filtering recommendations. Viewing and editing module attributes. View and manage records related to another module.
Art galery management system
Keywords: Datorzinātne; mākslas galerija; mākslas darbs; informācijas sistēma; datu bāze