Bibliotēkzinātnes un informācijas studiju nodaļas absolventu profesionālās karjeras - Mavrina, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs tika izstrādāts, lai noskaidrotu Bibliotēkzinātnes un informācijas studiju nodaļas absolventu profesionālās karjeras pēc studiju beigšanas. Par teorētisko bāzi izmantota darba tirgus segmentācijas teorija un tās segments – profesionālais darba tirgus, kurā tiek aplūkoti katras profesijas pārstāvji kā atsevišķs darba tirgus. Pētījuma ietvaros tika aptaujāti 2005. - 2010. gada „Bibliotēkzinātnes un informācijas” bakalaura studiju programmas absolventi. Pētījuma rezultātā tika konstatēts, ka absolventu vairākums strādā bibliotēku nozarē, kopumā ir apmierināti ar iegūto izglītību, darba vietu un uzskata savu profesiju par perspektīvu. Absolventi nav apmierināti ar darba algām nozarē, kas ir viens no karjeras veidošanas šķēršļiem. Atslēgvārdi: darba tirgus, profesija, karjera, absolventi

The thesis was developed to determine professional careers of Library and Information Science study department graduates after finishing studies.Theoretical base is occupational labor market theory and its segment – occupational labor market, which defines each occupation members as a separate labor market. Thesis includes results of survey, which was realised among bachelor graduates from 2005. to 2010. graduation year. As a result, it was found that most of graduates are working in the library sector and generally are satisfied with the education, jobs and occupation prospect. Graduates are not satisfied with the salaries in library sector, which is one of the career obstacles. Keywords: labor market, occupation, career, graduates
Professional careers of Library and Information Science study department graduates
Keywords: Bibliotēkzinātne