Elektroniskās komercijas apģērbu zīmola dizaina izveide - Putniņa, Renāte Konsuela (Latvijas Universitāte, 2022)
Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Izglītības zinātņu nodaļas Mākslas profesionālā bakalaura studiju programmas 4.kursa studentes Renātes Konsuelas Putniņas (Stud. apl. Nr. 16028) diplomdarbā ''Tiešsaistes komercijas vegānu apģērbu zīmola izstrāde” tiek analizēta un apkopota informācija par tiešsaistes komerciju un apģērba zīmola dizaina izveidi. Pētījuma mērķis ir apģērbu zīmola produktu līnijas un vizuālās identitātes izstrāde. Teorētiskā daļā autore veic literatūras analīzi, to apkopo un veic secinājumus. Teorijas daļa literatūras analīzei iekļauj tēmas, kā tiešsaistes komercijas apģērbu zīmola izveides stratēģija, tiešsaistes komercijas apģērbu zīmola produkta grafiskā dizaina izstrāde, vegānu filozofijas dizaina izstrādes pamatnosacījumi un grafiskie elementi, un zīmola vizuālās identitātes grafiskā dizaina pamatelementus. Empīriskajā daļā darba autore veic vegānu filozofijai radītu apģērbu tiešsaistes zīmola produkta grafiskā dizaina analīzi pēc iepriekš izvirzītajiem kritērijiem - atbilstība vegānisku T–kreklu izstrādes pamatprincipiem, atbilstība vegānisku T–kreklu tematikai, krāsas izmantojums un pamatojums, teksta saturs, apdrukas izklājums un lokācija. Autore veic secinājumus, kas tiešā veidā palīdz izstrādāt darba radošo daļu. Radošā daļu autore atvēl darba praktiskās daļas vizuālajam attēlojumam, kur piedāvā savu dizaina priekšlikumu dizaina projektam, kas sastāv no apģērbu zīmola produktu līnijas un vizuālās identitātes. Darba struktūra: Diplomdarbs sastāv no 7 daļām un 10 apakšnodaļām.

University of Latvia, Faculty of Pedagogy, Psychology and Art, Department of Educational Sciences, 4th year student Renāte Konsuela Putniņa Study Apl. No.16028 diploma work „Development of Electronic Commerce Vegan Clothing Brand” analyzes and summarizes information about electronic commerce and vegan clothing brand by developing a design concept for its further practical use. The aim of the study is the development of the product line and visual identity of the vegan clothing brand. In the theoretical part, the author performs an analysis of literature, summarizes it and draws conclusions. The theory part for literary analysis includes topics such as the strategy for creating an electronic commerce clothing brand, the development of graphic design of the product of the online commerce clothing brand, the basic conditions and graphic elements for the development of vegan philosophy design, and the basic elements of the graphic design of the brand's visual identity. In the empirical part, the author of the work performs an analysis of the graphic design of the ecommerce vegan clothing brand created for a vegan philosophy according to the criteria set out above - compliance with the basic principles of vegan T-shirt development, compliance with the theme of vegan T-shirts, use and justification of the color, text content, printing spread and location. The author draws conclusions that directly help to develop the creative part of the work. The author of the creative part devotes the practical part of the work to the visual representation, where she offers her design proposal for a design project consisting of the product line and visual identity of the clothing brand. The presence of the online environment is made the main driving force behind the work, which affects the product lines and visual identity development processes of the clothing brand.
Design Creation of Electronic Commerce Clothing Brand
Keywords: Mākslas zinātne; vegānisms; dizainaparaugu analīze; zīmola stila vadlīnijas; Elektroniskā komercija; Apdrukas dizains