Spīdzināšanas aizlieguma ievērošana ieslodzījuma vietās - Krastiņa, Amanda (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura tēma ir “Spīdzināšanas aizlieguma ievērošana ieslodzījuma vietās”. Darba mērķis ir novērtēt faktisko situāciju Latvijas ieslodzījuma vietās, salīdzināt to ar citām valstīm un piedāvāt risinājumus, lai uzlabotu cilvēktiesību ievērošanu. Darba uzdevumi ietver tiesiskā regulējuma izpēti, situācijas analīzi, ieslodzīto sūdzību tendences, pieņemto risinājumu pārbaudi un starptautisku salīdzinājumu. Darbā tiek izcelti cilvēktiesību pārkāpumi, kas saistīti ar spīdzināšanu, norādot uz nepieciešamību veikt izmaiņas normatīvajā regulējumā un ieslodzījumu vietu praksē.

Bachelor’s thesis: “Compliance with the prohibition of torture in prisons”. The aim of the work is to assess the situation in Latvian prisons, compare it with other countries and propose solutions to improve the observance of human rights. Tasks include legal framework research, situational analysis, trends in prisoner’s complaints, examination of adopted solutions and international comparison. The work highlights human rights violations related to torture, indicating the need to make changes in the regulatory framework and practice of prisons.
Compliance with the prohibition of torture in prisons
Keywords: Juridiskā zinātne; spīdzināšanas jēdziens; ieslodzījuma vietas; ieslodzījuma vietu personāls; ieslodzītie