Progresīvu tīmekļa lietotņu izstrāde, izmantojot Angular 5 un Lighthouse - Pīre, Inga (Latvijas Universitāte, 2018)
Mūsdienās uz gandrīz jebkuras platformas ir pieejama tīmekļa pārlūkprogramma. Lai nodrošinātu lietotņu darbību uz dažādām platformām, arvien biežāk lietotņu izstrādē tiek izmantotas tīmekļa tehnoloģijas. Šādas lietotnes nedarbojas vienlīdz labi uz visām ierīcēm. Attīstoties tīmekļa tehnoloģijām, ir radusies jauna pieeja lietotņu izstrādē – progresīvas tīmekļa lietotnes, kas apvieno tīmekļa un mobilo lietotņu iespējas. Darba izstrādē tika apskatīts lietotņu izstrādes satvars Angular 5 un lietotņu kvalitātes novērtēšanas rīks Lighthouse. Darba mērķis ir izpētīt, kā īstenot progresīvas tīmekļa lietotnes, praktiski izstrādāt progresīvu tīmekļa lietotni un novērtēt tās ieguvumus. Rezultātā izstrādātās progresīvās tīmekļa lietotnes galvenie ieguvumi ir tās daļēja darbība bezsaistē, augsta veiktspēja un iespēja to pievienot ierīces sākuma ekrānam.

Nowadays, web browser is available on almost every platform. Web technologies are increasingly being used to develop cross-platform applications. Such applications do not work equally well on all devices. With the advancement of web technologies, a new approach of app development has emerged - progressive web applications, that combine capabilities of web and mobile applications. In this research framework Angular 5 and application quality assessment tool Lighthouse is used. The aim of this paper is to research how progressive web application features can be implemented, to develop a progressive web application and to evaluate its benefits. As a result, the main benefits of the developed progressive web application are partial offline support, high performance and the ability to add application to the device’s home screen.
Development of progressive web applications using Angular 5 and Lighthouse
Keywords: Datorzinātne; progresīvas tīmekļa lietotnes; Angular; Lighthouse; vairāku platformu lietotnes