Programmatūras lietotāja dokumentācijas izstrādes īpatnību analīze un uzlabošanas principi - Braslis, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2010)
Pastāv vairāki iemesli, kuru dēļ programmatūras lietotāja dokumentācija netiek pilnvērtīgi izmantota. Var izdalīt sekojošas trīs iemeslu pamatgrupas: •Dokumentācija pavisam nav izstrādāta. Rezultātā lietotājam ir grūti saņemt atbalstu produkta lietošanas gaitā, ir nepieciešams kontaktēties ar izstrādātāju, kas paredz lielas papildizmaksas un laika patēriņu. •Izstrādātājai dokumentācijai ir vairāki trūkumi; tā ir nepareiza, nepilna vai slikti strukturēta. •Lietotāji nelieto izstrādāto dokumentāciju. Tā rezultātā programmatūras funkcionalitāte tiek lietota neefektīvi vai nepareizi. Šis darbs ir versts uz to, lai izpētītu un apkopotu programmatūras lietotāja dokumentācijas izstrādes galvenās kļūdas un trūkumus, kā arī to sekas, izstrādātu problēmu risinājumus un definētu vispārīgus dokumentācijas izstrādes principus.

There are several reasons why software user documentation is not used in full measure. Reasons can be arranged into several groups as follows: •Technical documentation is not developed at all. As a result, user support is complicated while using the product, and contacting the developer company is required, which assumes large additional costs and time consumption. •Documentation is developed with various defects: it is incorrect, incomplete, or poorly structured. •Users do not use the developed documentation. As a result, the software functionality is being used inefficiently or improperly. In this work, software user documentation development errors and shortcomings are investigated and summarized, including their consequences, identified problem solutions are developed, and general documentation development principles are derived.
Software User Documentation Development Peculiarity Analysis and Improvement Principles
Keywords: Datorzinātne