SIA “Transports Tukums” saimnieciskās darbības analīze un attīstības perspektīvas - Vasiļjeva, Inga (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darba temats ir SIA "Transports Tukums" saimnieciskās darbības analīze un attīstības perspektīvas. Maģistra darba mērķis ir, pamatojoties uz saimnieciskās darbības analīzes teorētisko aspektu izpēti, veikt transporta pakalpojumu uzņēmuma SIA "Transports Tukums" saimnieciskās darbības analīzi un izstrādāt priekšlikumus konstatēto nepilnību novēršanai. Darbs sastāv no divām lielām daļām, kur izpētīti saimnieciskās darbības analīzes teorētiskie aspekti, uz kuru pamata veikta SIA "Transports Tukums" saimnieciskās darbības analīze un finanšu rādītāju salīdzinājums ar konkurentu un nozares vidējiem rādītājiem. Pamatojoties uz iegūtajiem rezultātiem izstrādāti secinājumi un priekšlikumi konstatēto nepilnību novēršanai. Pētījuma rezultātā autore konstatēja virkni problēmu, kas saistītas ar SIA "Transports Tukums" saimniecisko darbību, piemēram, klientu maksātspējas neizvērtēša un nodokļu rēķinu laicīga neizrakstīšana, un izstrādāja priekšlikumus to risināšanai. Atslēgvārdi: saimnieciskās darbības analīze, vertikālā analīze, horizontālā analīze, SVID analīze, PEST analīze, finanšu rādītāji.

The topic of the master's thesis is the analysis of SIA "Transports Tukums" economic activity and development perspectives. The aim of the master's thesis is, based on the research of the theoretical aspects of the analysis of economic activity, to perform the analysis of the economic activity of the transport service company SIA "Transports Tukums" and to develop proposals for the elimination of the identified shortcomings. The work consists of two large parts, where the theoretical aspects of economic activity analysis are studied, on the basis of which the economic activity analysis of SIA "Transports Tukums" and comparison of financial indicators with the average indicators of competitors and industry was performed. Conclusions and proposals for the elimination of the identified shortcomings, based on the obtained results, have been developed. As a result of the research, the author identified a number of problems related to the economic activities of SIA "Transports Tukums", such as underestimation of customers' solvency and timely issuance of tax invoices, and developed proposals for their solution. Keywords: economic activity analysis, vertical analysis, horizontal analysis, SWOT analysis, PEST analysis, financial indicators.
Analysis of economic activity and prospects of development Transports Tukums Ltd
Keywords: Ekonomika; saimnieciskās darbības analīze; vertikālā analīze; horizontālā analīze; SVID analīze; PEST analīze