Dažādu optotipu veida ietekme uz apmiglojuma adaptāciju - Štokmane, Vita (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā uz 47 lapaspusēm, kuru skaitā ir 15 attēli, 5 tabulas un 43 literatūras atsauces. Pētījuma mērķis: noskaidrot, vai, pārbaudot apmiglojuma adaptāciju ar dažādiem optotipu veidiem, iegūtie redzes asuma rezultāti starp refrakcijas grupām būs vienādi. Metode: monokulārais redzes asums 8 pētījuma dalībniekiem tika noteikts ar Landolta C un Snellena E optotipiem. Adaptēšanās +2,00 D stipram apmiglojumam katrā eksperimenta sesijā ilga 30 minūtes. Secinājumi: redzes asuma uzlabojumā pēc adaptācijas laika beigām netika konstatētas statistiski nozīmīgas atšķirības ne starp refrakcijas grupām dažādu optotipu gadījumā, ne arī starp optotipu veidiem katras refrakcijas grupas ietvaros. Atslēgvārdi: apmiglojums, apmiglojuma adaptācija, dažādi optotipi, redzes asums, refrakcijas grupas

Bachelor thesis is written in Latvian on 47 pages and contains 15 images, 5 tables and 43 reference sources. Aim: to determine, whether testing blur adaptation with different types of optotypes will give the same visual acuity results between different refractive groups. Method: the monocular visual acuity of 8 subjects was determined using Landolt C and Snellen E optotypes. Adaptation to +2,00 D optical blur in each experimental session lasted for 30 minutes. Conclusions: following blur adaptation period, results showed not statistically significant differences in visual acuity improvements either between different refractive groups, when tested with different optotypes, or between different optotypes in each refractive group. Keywords: blur, blur adaptation, different optotypes, visual acuity, refractive groups
Effect of different optotypes on blur adaptation
Keywords: Fizika; apmiglojums; apmiglojuma adaptācija; dažādi optotipi; redzes asums; refrakcijas grupas