"Komercdarbības uzsākšanas iespējas Cēsu pilsētā" - Priede, Monta (Latvijas Universitāte, 2017)
Kvalifikācijas darbu izstrādāja Monta Priede. Kvalifikācijas darbs izstrādāts par tēmu “Komercdarbības uzsākšanas iespējas Cēsu pilsētā”. Kvalifikācijas darba mērķis - identificēt pasākumus, kas tiek veikti komercdarbības uzsākšanas atbalstam Cēsu pilsētā, noteikt to pilnveidošanas iespējas. Pirmajā nodaļā analizēti uzņēmējdarbības nozīmes teorētiskie aspekti, analizēta uzņēmējdarbības būtība un galvenās problēmas uzsākot uzņēmējdarbību. Otrajā nodaļā raksturota Cēsu pilsēta un komercdarbības attīstība pilsētā. Trešajā nodaļā identificēti pasākumi, kas tiek veikti, lai veicinātu jaunu uzņēmumu veidošanos Cēsu pilsētā, veiktas ekspertu intervijas, gūstot padziļinātu priekšstatu par komercdarbības uzsākšanas atbalsta pasākumiem pilsētā. Kvalifikācijas darba izstrādes rezultātā tika konstatēts, ka Cēsu pilsētā tiek veikts plašs pasākumu klāsts, kuru mērķis ir jaunu uzņēmumu veidošanās veicināšana. Kvalifikācijas darbs sastāv no 40 lapām, 13 attēliem, 4 tabulā, izstrādē izmantoti 14 literatūras avoti un izveidoti divi pielikumi.

The qualification paper was written by Monta Priede. The qualification paper is devoted to the theme “Business development opportunities in city of Cēsis”. The aim of the qualification paper is to identify the measures taken to support the commencement of the business in Cēsis and to determine the possibilities for their improvement. The first chapter analyses the theoretical aspects of entrepreneurship, analyzes the essence of business and the main problems when starting a business. The second chapter describes the city of Cēsis and the development of business in the city. The third chapter identifies the measures taken to facilitate the formation of new enterprises in Cēsis, conducted expert interviews, gaining an in-depth understanding of the business start-up support measures in the city. As a result of the qualification paper, it was found that a wide range of events is being held in Cēsis, aimed at promoting the formation of new enerprises. The qualification paper consists of 40 pages, 13 images, 4 tables, 14 literature sources and two attachments.
"Business development opportunities in city of Cesis"
Keywords: Uzņēmējdarbības vadība; Komercadbība; iesopējas; Cēsis; Uzsākšana