Medicīnas personāla drošība darbā ar agresīviem pacientiem - Balaņenkova, Laura Sintija (Latvijas Universitāte, 2024)
2 Anotācija Bakalaura darba tēma: Medicīnas personāla drošība darbā ar agresīviem pacientiem Tēmas aktualitāti pamato Rīgas Austrumu slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītāja Aleksejs Višņakova sniegtā informācija par vardarbību pret ārstniecības personām, tās tendenci pieaugt. Ārstniecības personas darba vietā piedzīvo dažāda veida agresiju no pacientiem, kas neliek justies droši medicīnas personālam. Darba mērķis: Noskaidrot personāla drošību, strādājot ar agresīviem pacientiem Pētniecības uzdevumi: 1. Analizēt literatūras avotus un normatīvos aktus par personāla drošību 2. Analizēt literatūras avotus un normatīvos aktus par agresīvu uzvedību 3. Izveidot pētījuma instrumentu, kura mērķis ir noskaidrot personāla viedokļus par drošību darbā ar agresīviem klientiem 4. Veikt personāla anketēšanu 5. Apkopot, analizēt iegūtos pētījuma rezultātus 6. Veikt secinājumus Izvirzītā hipotēze: Medicīnas personālam nav droša darba vide pacientu uzņemšanas centrā Pētniecības metode: Kvantitatīvā pētījuma metode Pētniecības instruments: anketa Pētījuma rezultāti: Var tikt izmantoti vispārēja tipa ārstniecības iestādēs, lai uzlabotu ārstniecības personu drošību darba vietā Atslēgvārdi: darba drošība, agresija, alkohols, narkomānija, garīga rakstura traucējumi, medicīnas darbinieki

Bachelor’s theme: Safety Of Medical Personnel In Working With Agressive Patients Topicality of the topic: The information provided by Aleksejs Vishnakovs, head of the Emergency Medicine and Patient Reception Clinic of the Riga Eastern Hospital, about violence against medical personnel and its tendency to increase. Medical personnel experience various types of aggression from patients at the workplace, which does not make medical personnel feel safe. The purpose of the research: Investigate staff safety when working with aggressive patients Research tasks: 1. Analyse literature and regulatory acts on personnel safety 2. Analyse literature and normative acts on aggressive behavior 3. To create a research tool, the purpose of which is to find out the opinions of the personnel about safety in working with aggressive customers 4. Conduct a personnel survey 5. Summarize and analyse the obtained research results 6. Draw conclusions Hypothesis: Medical staff do not have a safe working environment in the reception center Data collection methods: quantitative research methods Research tool: questionnaire Research results: Can be used in general medical facilities to improve the safety of medical personnel at the workplace Key words: safety at work, aggression, alcohol, drug addiction, mental disorders, medical staff
Safety Of Medical Personnel In Working With Agressive Patients
Keywords: Veselības un sporta zinātnes; darba drošība; agresija; alkohols; narkomānija; garīga rakstura traucējumi