Pašvaldības nozīme katastrofas pārvaldības koordinācijas institucionālā sistēmā - Vēbere, Linda (Latvijas Universitāte, 2022)
Latvija kopš 2020.gada ir piedzīvojusi vairākās ārkārtējās situācijas, identificējot katastrofas pārvaldības institucionālās sistēmas būtiskākos elementus un apzinot pastāvošās sistēmas nepilnības un izaicinājumus. Maģistra darba mērķis ir izanalizēt Latvijas Republikas normatīvos aktus civilās aizsardzības jomā, vērtējot pašvaldības nozīmi un kompetenci katastrofu draudu pārvaldībā, kā arī izstrādāt ieteikumus normatīvo aktu pilnveidošanai. Mērķa sasniegšanai veicamie uzdevumi: 1.izvērtēt būtiskākos normatīvo katastrofas pārvaldības kontekstā; 2.analizēt pašvaldības lomu un kompetences katastrofas pārvaldībā; 3.izstrādāt ieteikumus normatīvo aktu pilnveidošanai.

Latvia has experienced a number of emergency situations since 2020, identifying the essential elements of the institutional framework for disaster management and identifying existing gaps and challenges. The aim of the master work is to analyse Latvian legislation in the field of civil protection by assessing the role and competence of the local municipality in disaster and risk management, and to draw up recommendations for the improvement of legislation. The tasks to be achieved: 1.to assess the relevant regulatory framework in the context of disaster management; 2.to analyse the role and competences of the municipality in disaster management; 3.to draw up recommendations for the improvement of regulatory enactments.
Role of the municipality in the institutional framework for disaster management coordination
Keywords: Tiesību zinātne; krīzes pārvaldība; pašvaldība; civilā aizsardzība; ārkārtējā situācija