Kažokzvēru audzēšanas nozare Latvijā un AS „Grobiņa” saimnieciskās darbības analīze un attīstības perspektīvas - Irkle, Krista (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba tēma ir „Kažokzvēru audzēšanas nozare Latvijā un AS „Grobiņa” saimnieciskās darbības analīze un attīstības perspektīvas”. Maģistra darba mērķis ir veikt AS „Grobiņa” saimnieciskās darbības analīzi un uz tās pamata izvērtēt sabiedrības darbības stabilitāti, un izstrādāt priekšlikumus stabilitātes saglabāšanai un finansiālās darbības pilnveidošanai. Maģistra darbu veido 3 nodaļas, kurās tiek veikts nozares un sabiedrības raksturojums, pārskatu vertikālā un horizontālā analīze, izmaksu un pamatlīdzekļu analīze, finanšu un naudas plūsmas rādītāju novērtējums, maksātnespējas prognoze, kā arī nozares uzņēmumu analīze un finanšu rādītāju salīdzinājums ar SIA „Gauja AB” rādītājiem. Uz veikto pētījumu pamata autore izdara secinājumus un sniedz priekšlikumus sabiedrības turpmākajai darbībai. Atslēgvārdi: kažokzvēri, analīze, izmaksas, maksātnespēja, rentabilitāte.

The master’s thesis theme is „Fur-Animal Breeding Industry in Latvia and JSC „Grobiņa” an economic analysis and development perspectives”. The aim of the master thesis is to do economic analysis of JSC „Grobiņa” and on that basis evaluate the stability of company and to make propositions for the stability conservation and financial activity improvement. Master’s thesis consists of 3 parts in wich are made industry and company’s charasteristics, reports vertical and horizontal analysis, financial and cash flow indicators analysis, prognosis of insolvency, as well industry analysis and comparison of financial indicators with Ltd. „Gauja AB” indicators. On this basis the author made conclusions and propositions for JSC „Grobiņa”. Key Words: Fur-Animal, The Analysis, The Insolvency, The Profitability.
Fur-Animal Breeding Industry in Latvia and JSC "Grobiņa" an economic analysis and development perspectives
Keywords: Ekonomika