Papildinātā realitāte dabaszinātņu likumsakarību izpratnes veicināšanai pirmsskolā - Tumase, Anete (Latvijas Universitāte, 2023)
Darba nosaukums: “Papildinātā realitāte dabaszinātņu likumsakarību izpratnes veicināšanai pirmsskolā”. Darba autore: Anete Tumase Darba mērķis: Veicināt dabaszinātnēs likumsakarību izpratni, pirmsskolā, pielietojot papildināto realitāti. Darba apjoms: 71 lapaspuses, 12 tabulas, 14 attēli. Atslēgas vārdi: paplašinātā realitāte pirmsskolā, dabaszinātnes pirmsskolā, ekrāna laiks un bērni, paplašinātās realitātes ierīces, tehnoloģijas izglītībā. Darba teorētiskajā daļā tika analizētas pedagoģijas un psiholoģijas zinātnieku atziņas par paplašinātās realitātes iespējām pirmsskolas izglītības vecumposmā, par to aktualitāti un nepieciešamību. Darba praktiskajā daļā tika veikts pedagoģiski eksperimentāls pētījums, balstoties uz bērnu novērošanu. Tiek secināts, ka paplašinātās realitātes pielietojums pirmsskolas izglītības kontekstā ir aktuāls, dabaszinātņu likumsakarību veicinošs, bērniem saistošs, uz ieinteresētību vērsts, atmiņā paliekošs un pozitīvas emocijas izraisošs.

Theme of work: "Augmented Reality for Understanding Science Patterns in Preschool". Author of the work: Anete Tumase Purpose of work: Promote understanding of patterns in science through augmented reality in pre-school. Volume of work: 71 pages, 12 tables, 14 images. Key words: augmented reality in pre-school, science in pre-school, screen time and children, augmented reality devices, technology in education. In the theoretical part of the work the findings of pedagogical and psychological scientists on the possibilities of augmented reality in preschool education, their relevance and necessity were analysed. In the practical part of the work, a pedagogical-experimental study was conducted based on the observation of children. It is concluded that the use of augmented reality in the context of preschool education is relevant, enhancing science patterns, engaging for children, interest-oriented, memorable, and evoking positive emotions.
Augmented Reality for the Promotion of Understanding of Natural Science Regularities in Preschool
Keywords: Izglītības zinātnes; paplašinātā realitāte pirmsskolā; dabaszinātnes pirmsskolā; ekrāna laiks un bērni; paplašinātās realitātes ierīces; tehnoloģijas izglītībā.