Latvijas starpvalstu migrācija: Īrijas piemērs - Bajārs, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba nosaukums ir „Latvijas starpvalstu migrācija: Īrijas piemērs”. Veicot šo pētījumu mērķis ir izpētīt Latvijas starpvalstu migrāciju, analizējot Latvijas iedzīvotājus Īrijā un to migrāciju uz šo valsti. Darba pirmajā nodaļā tiek skatīti jautājumi par migrācijas vispārējiem procesiem un tās veidiem. Tālāk darbā ir atspoguļotas Latvijas iedzīvotāju migrācijas tendences pēc ES paplašināšanās un tās ietekme uz Latvijas migrāciju kopumā. Nākamajā nodaļā tiek analizēti migrācijas procesi uz Īriju, tendences un to ietekmējošie faktori, kā arī aplūkoti Latvijas iedzīvotāju galvenie aizbraukšanas motīvi. Noslēgumā autors, balstoties uz 114 formalizēto interviju rezultātiem, izvērtē Latvijas migrantu raksturīgākās iezīmes. Atslēgas vārdi: migrācija, Īrija, migrācijas motīvi.

The title of this Bachelor thesis is „Latvia`s International Migration: Case of Ireland”. The main aim of this paper is to look into Latvia`s International Migration, analyse Latvian citizen in Ireland and migration to this country. Chapter one of this paper work gives an insight about general processes of migration. Further Chapter is about migration of Latvian citizens after EU enlargement and it`s general influence on Latvia`s migration. Next chapter analyse migration processes to Ireland, tendency and influence factors and discuss the main departure motives of Latvian citizens. In Conclusion author, based on results of formalized interviews, appraises characteristic features of Latvian citizens in Ireland. Key words: migration, Ireland, motives of migration
Latvia International Migration: Case of Ireland
Keywords: Ģeogrāfija