Skolu sistēmas datu analizēšanas algoritms - Būda, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2019)
Skolu sistēmās tiek glabāti daudz un dažādi dati par skolu darbību, lietotājiem, priekšmetiem, atzīmēm, utt. Informācija ir apjomīga, nav pilnvērtīgi izpētīta un netiek kvalitatīvi lietota. Bakalaura darba mērķis bija izpētīt skolu sistēmas “Mykoob” datus, meklēt kopsakarības datos, izstrādāt datu atlasīšanas un salīdzināšanas algoritmus, pielietot izveidotos algoritmus esošā atzīmju statistikas rīka uzlabošanai. Galvenie uzdevumi bija izpētīt statistiskās analīzes metodes, kuras varētu pielietot algoritmu izstrādei, izveidot datu analīzes algoritmus, pielietojot statistikas metodes un izstrādāt datu atlasīšanas un salīdzināšanas funkcionalitāti. Rezultātā ir izveidoti klašu līmeņu, periodu un vērtējumu atlasīšanas un salīdzināšanas algoritmi, kuri tika pielietoti statistikas rīka uzlabošanā.

School systems stores many and varied data of school activities, users, subjects, grades, etc. The information is extensive, not fully researched and not used qualitatively. The goal of bachelor’s thesis is to study the data of school system “Mykoob”, search for data correlations, develop algorithms for data selection and comparison, apply created algorithms to improve the existing grade statistics tool. The main tasks are to study the methods of statistical analysis that could be used in algorithm development, create data analysis algorithms by using statistical methods and create functionality for data selection and comparison. As a result, algorithms for selecting and comparing class levels, periods, and ratings were developed and used to improve the statistical tool.
Data analysis algorithm for school system
Keywords: Datorzinātne; Mykoob; dati; statistika; analīze; algoritms