Dzeltenās preses žurnālistikas metodes: laikraksts ”Vakara Ziņas” un žurnāls „Privātā Dzīve” (2000.-2002.) - Millers, Juris (Latvijas Universitāte, 2006)
Pētījums Dzeltenās preses žurnālistikas metodes: laikraksts „Vakara Ziņas” un žurnāls „Privātā Dzīve” (2000 - 2002) ir LU Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas zinātņu nodaļas 4. kursa Neklātienes nodaļas studenta Jura Millera bakalaura darbs. Pētījumā autors sniedz ieskatu dzeltenās jeb bulvārpreses žurnālistu darba metodēs, analizējot divu spilgtāko šī mediju segmenta pārstāvjus – laikrakstu VZ un žurnālu PDz, ar kuriem profesionālajā jomā autors ir saistīts kopš 2000. gada. Pētījumā ietverti dzeltenās žurnālistikas metožu apraksti, publikāciju ētikas aspekti (analizējot arī konkrētas publikācijas), kā arī sniegts ieskats mediju sistēmas un dzeltenās preses vēsturē, gūstot ieskatu tradicionālajai un dzeltenajai žurnālistikai raksturīgās kopīgās un atšķirīgās informācijas vākšanas metodes.

Summary The author of the bachelor thesis “Methods of yellow journalism – newspaper „Vakara Ziņas” and magasine „Privātā Dzīve”, 2000 - 2002” is Juris Millers - 4th year student of Faculty of Social Sciences of University of Latvia. The author presents methods of work of journalists of yellow press by analysing two representatives of this media segment in Latvia – newspaper Vakara Ziņas (Evening News) and magasine Privātā Dzīve (Private Life). The author in his professional life is connected to the two media since year 2000. The research includes description of methods in yellow journalistics and ethical aspects of publications (by analyzing concrete publications), as well as gives insight into history of media system and yellow press. The author has obtained insight into the characteristic common and different information obtaining methods of traditional and yellow journalistics.
Methods of Yellow Press Journalism: Case Studies of the Magazine Privātā Dzīve and the Newspaper Vakara Ziņas (2000-2002)
Keywords: Komunikācijas zinātne