Uztura plānošanas lietotne - Dīce, Anita (Latvijas Universitāte, 2014)
Izstrādātā uztura plānošanas lietotne nodrošina ērtu ikdienas ēdienkartes plānošanu un uzturvielu uzskaiti. Sistēmā ir iespējams ievadīt ēdiena pamatsastāvdaļas, to uzturvielu saturu un kaloritāti. Ēdiena pamatsastāvdaļas var klasificēt pa grupām. Lietotne palīdz sastādīt ēdienkarti vairākām ēdienreizēm katru dienu, kombinējot ēdienus no pamatsastāvdaļām, veidot uztura receptes no vairākām uzturvielām. Tā paredzēta izmantošanai reģistrētiem, nereģistrētiem lietotājiem un administratoram. Sistēmas izstrādē izmantota valoda PHP 5.4, ietvars Laravel 4.1. Dati tiek glabāti MySQL datu bāzē. Izstrādē izmantots rīks Netbeans 8.0. Atslēgvārdi: uzturs, receptes, ēšanas plāns, lietotne.

The developed „Diet planning application” ensures useful everyday menu planning and calculation of nutrients. The system allows to input food basic components, nutrients content and caloric value. Food basic components are classified in groups. The application helps to make menu for several meals daily, combining components of products, and to create recipes from several nutrients. Diet plans can be realized in different periods of time. It is meant for application of authenticated, not registered users and administrator. The system is developed using the programming language PHP 5.4, Laravel framework 4.1 and environment Netbeans 8.0. Data are stored in MySQL data base. Keywords: food, recipes, diet planning, application.
Diet planning application
Keywords: Datorzinātne