Personāla apmācība kā viena no darbinieku motivācijas metodēm - Samsone, Egija (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba „Personāla apmācība kā viena no darbinieku motivācijas metodēm” tiek aplūkota darbinieku apmācību sistēma un motivētība starp publiskā sektora organizāciju Pārtikas un veterināro dienestu un privātā sektora organizāciju SIA „Stockmann”. Darba mērķis ir iepazīties ar galvenajām motivāciju teorijām, aplūkot darbinieku apmācību metodes, kā arī noskaidrot vai apmācību organizēšana apmierina un motivē darbiniekus būt uzticīgiem un lojāliem pret organizāciju, kurā tie strādā. Darbā izvirzītā hipotēze ir apmācības ietekmē darbinieku apmierinātību un motivētību, jo publiskā sektorā ir ierobežots motivējošo instrumentu loks, kamēr privātais sektors var izvēlēties plašu motivējošo instrumentu loku.

Bachelor paper „Personell training as one of employee motivation methods” examines employee training system and motivation between public sector organization Food and Veterinary Service (FVS) and organization from private sector „Stockmann” Ltd. The aim of the bachelor paper is to get acquainted with main motivation theories, examine personell training methods, as well as to fing out whether training satisfy and motivate employees to be loyal to organization where they work. The hypothesis of the bachelor paper is that personell training influences motivation and satisfaction of employees, because public sector has a limited number of motivational instruments, while the private sector is able to choose from a wide variety of motivational instruments.
Personnel training as one of employee motivational methods
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)