Alsungas Kalniņu kapulauks kā avots vēlā dzelzs laikmeta kuršu apbedīšanas tradīciju izpētē. - Ziemele, Maija (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbs veltīts vēlā dzelzs laikmeta kuršu apbedīšanas tradīciju izpētei. Darba izstrādei kā pamatavots izmantots Alsungas Kalniņu kapulauka arheoloģiskais materiāls. Darba mērķis ir raksturot Alsungas Kalniņu kapulaukā esošo kuršu ugunskapu materiālu, saistot to ar dažādiem arheoloģijas zinātnes teorijas atzinumiem, lai mēģinātu sniegt priekšstatu par vēlā dzelzs laikmeta kuršu apbedīšanas tradīcijām. Darbā aplūkotas dažādas interpretācijas iespējas izmantojot gan rakstītos avotus, gan arheoloģisko materiālu. Alsungas Kalniņu kapulauka arheoloģiskais materiāls liecina, ka kapulauks pamatā izmantots no 11. līdz 13. gs.

Basic source of the work is archaeological material of burial field Alsungas Kalniņi. The purpose of paper is to describe archeological material of burial field Alsungas Kalniņi and associate with different opinions and theories of archaeological studies, in such a way to describe the funeral traditions inhabitants of society, those who where buried in this burial field. The work is considering write and archaeological sources to look at a question from different angles.
Burial Field Alsungas Kalniņi as Source of the Late Iron Age Funeral Customs Investigation of the Couronians.
Keywords: Vēsture