Uzņēmuma sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Lādes piens” finansiālā stāvokļa novērtējums un attīstības perspektīvas - Tols, Dāvis (Latvijas Universitāte, 2021)
Latvijas Universitātes Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātes Finanšu un grāmatvedības nodaļas studenta Dāvja Tola bakalaura darba finanšu pārskatu analīzē “Uzņēmuma sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Lādes piens” finansiālā stāvokļa novērtējums un attīstības perspektīvas” mērķis ir – veikt uzņēmuma SIA “Lādes piens” finanšu analīzi periodā no 2020. līdz 2023.g., apkopot un izvērtēt iegūtos rezultātus, izdarot secinājumus un sniegt ieteikumus uzņēmuma darbības uzlabošanai. Bakalaura darba uzdevumi; •Veikt finanšu analīzes teorētisko pamatojumu; •Veikt finanšu analīzes rādītāju aprēķinus; •Veikt uzņēmuma finanšu analīzi, identificējot problēmas un iespējas; •Apkopot rezultātus; •Formulēt secinājumus un izdarīt ieteikumus. Darbs satur 3 nodaļas, t.sk. finanšu pārskatu analīzes teorētisko pamatojumu, izmantoto finanšu rādītāju definējumu un pielietojumu, kā arī SIA “Lādes piens” finanšu pārskatu analīzi dinamikā un rezultātu apkopojumu, ietverot uzņēmuma problēmu identifikāciju un to cēloņu apskatu. Detalizēti konstatētie fakti apskatīti sadaļā “Secinājumi”, sadaļā “Priekšlikumi” formulēti ieteikumi problēmu novēršanai vai to ietekmes mazināšanai. Darba izklāsts veikts uz 51 lpp., satur 11 tabulas un 1 attēlu. Darba sagatavošanā izmantoti 8 literatūras avoti un 28 interneta resursu avoti. Darbā iekļauts 1 pielikums: “Izmantotās literatūras avoti”.

The aim of the bachelor’s thesis by Dāvis Tols, a student of the Department of Finance and Accounting at the Faculty of Economics and Social Sciences at the University of Latvia, titled "Assessment of the Financial Situation and Development Perspectives of the Limited Liability Company ‘Lādes piens’" is to perform a financial analysis of the company SIA "Lādes piens" for the period from 2020 to 2023, to compile and evaluate the obtained results, draw conclusions, and provide recommendations for improving the company's operations. The tasks of the bachelor’s thesis are: • To provide the theoretical foundation for financial analysis; • To calculate financial analysis indicators; • To perform a financial analysis of the company, identifying problems and opportunities; • To compile the results; • To formulate conclusions and provide recommendations. The thesis consists of 3 chapters, including the theoretical foundation of financial statement analysis, definitions and applications of financial indicators used, as well as a dynamic financial analysis of SIA "Lādes piens" and a summary of the results, including the identification of company issues and an overview of their causes. The facts identified in detail are discussed in the "Conclusions" section, while the "Suggestions" section provides recommendations for addressing the problems or mitigating their effects. The thesis is presented on 51 pages, includes 11 tables and 1 image. The preparation of the thesis involved 8 literature sources and 28 online resources. The thesis also includes 1 appendix: "List of Literature Sources."
Assessment of the financial condition and development prospects of the company with limited liability “Lades piens”
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; analīze; rentabilitāte; likviditāte; salīdzināšana; attīstība