Pirmsskolas izglītības iestādes vadības darbības programma pedagogu sadarbības prasmju veicināšanai mācību procesa īstenošanā - Kirejeva, Aiga (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba temats: Pirmsskolas izglītības iestādes vadības darbības programma pedagogu sadarbības prasmju veicināšanai mācību procesa īstenošanā Bakalaura darba autore: Aiga Kirejeva Bakalaura darba vadītāja: Dr.sc.admin. Gunta Kraģe Mērķis: izpētīt vadības komandas darbību pedagogu sadarbības veicināšanai, mācību procesa īstenošanai. Darba 1. nodaļā tiek aprakstīta izglītības iestādes vadības komanda. Darba autore pievērš uzmanību normatīvajiem aktiem, vadības komandas darba pienākumiem, sadarbības veicināšanas pasākumiem un to nozīmei. 2. nodaļā tiek skaidrota sadarbības definīcija. Analizēti dažādu autoru sadarbības raksturojumi. Vērsta uzmanība sadarbības iespējām pirmsskolu izglītības iestādēs. Skatīts sadarbības nozīmīgums mācību procesa nodrošināšanai un uzlabošanai. 3. nodaļā tiek atspoguļots pētījums, kura ietvaros veikta pedagoģiskā procesa novērojuma analīze dažādās vecumposmu grupās. Balstoties uz teorētiskajām atziņām, datu analīzi un pētījuma rezultātiem, tika izstrādāta darbību programma, par kuru viedokli pauž neatkarīgais eksperts pirmsskolas jomā. Pētījuma veikšanas laikā tika konstatēti mainīgie apstākļi, kas ietekmē pedagogu atbildes, tomēr tiek noskaidrotas pētāmā jautājuma atbildes, kas skaidro, kādām ir jābūt pirmsskolas izglītības iestādes vadības darbībām, lai veicinātu pedagogu sadarbības prasmes. Bakalaura darbs sastāv no 56 lappusēm, tajā ietilpst 1 tabula, 33 attēls un 25 pielikumi. Izmantoti 52 informācijas avoti. Atslēgas vārdi: pirmsskola, sadarbība, darba vide, zināšanu pārnese.

Title of the Bachelor's Thesis: Pre-school Educational Institution Management Program for Enhancing Teachers' Cooperation Skills in the Learning Process Implementation Author: Aiga Kirejeva Bachelor Supervisor: Dr.sc.admin. Gunta Kraģe Purpose: To investigate the management team's role in fostering collaboration among educators and facilitating the learning process implementation. Chapter 1 outlines the management team's structure within the educational institution. The author highlights regulatory enactments, the team's responsibilities, measures to promote collaboration, and their significance. Chapter 2 delves into the definition of cooperation, analyzing characteristics described by various authors. Special attention is given to cooperation opportunities within preschool educational institutions, emphasizing its importance in ensuring and enhancing the learning process. Chapter 3 presents a study involving observational analysis of the pedagogical process across different age groups. Drawing on theoretical foundations, data analysis, and research results, an activity program is developed. An independent expert in the preschool field evaluates the program. The research identifies changing conditions influencing educators' responses. Nevertheless, the research question is addressed, providing insights into the actions management in preschool educational institutions should take to enhance educators' cooperation skills. The bachelor thesis comprises 56 pages, featuring 1 table, 33 figures, and 25 appendices. A total of 52 information sources were consulted. Key words: preschool, cooperation, work environment, knowledge transfer.
Action programs for the management of pre-school educational institutions for promoting the cooperation skills of pedagogues in the implementation of the learning process
Keywords: Izglītības zinātnes; pirmsskola; sadarbība; darba vide; zināšanu pārnese