Grafiskā dizaina un tehnoloģiskie risinājumi koka kalendāra izveidē - Rūdolfa, Laura (Latvijas Universitāte, 2017)
Diplomdarbā “Grafiskā dizaina un tehnoloģiskie risinājumi koka kalendāra izveidē” autors pēta kalendāru vēsturi, kalendāru veidus un to ražošanas tehnoloģiskās iespējas. Darbā pēc četriem kritērijiem tika analizēti vairāki dažādu pasaules un Latvijas kalendāru dizainu paraugi. Cilvēki nevar iztikt bez laika plānošanas sistēmas, to lieto ikviens, bet kalendāra veidu un dizainu katrs izvēlas atbilstoši gaumei un dzīves stilam. Darba mērķis ir izveidot radošu galda kalendāra dizainu no koka plāksnēm, izmantojot lāzergravēšanas tehniku. Radošajā daļā tika izveidots unikāls 12 mēnešu kalendārs ar koka statīvu. Kalendāra izveidē vienlīdz liela uzmanība tika veltīta abām kalendāra funkcijām- informatīvajai un dekoratīvajai. Dokumentā ir 75 lappuses, 60 attēli, 2 tabulas, 76 informācijas avoti, 1 pielikums.

Diploma thesis "Graphic design and technological solutions for wooden calendar creation" the author explores the history of the calendar, calendar types and production technology capabilities. Different global and Latvian calendar design samples were analyzed in work, using four criteria. People can not do without time scheduling system, it is widely used by anyone, but the calendar type and design is chosen by each person according to the tastes and lifestyle. The aim is to create a creative table calendar design from wooden plates using laser engraving technique. In works creative part unique 12-month calendar with wooden stand was made. Author in calendar creation devoted adequate attention to the two main calendar functions- informative and decorative. The document has 75 pages, 60 figures, 2 tables, 76 sources of information, 1 appendixes.
Graphic design and technological solutions for wooden calendar creation
Keywords: Mākslas zinātne; grafiskais dizains; kalendārs; lāzergravēšana; Mēness fāzes; Adobe Illustrator CC