Veras Polozkovas grāmatas «Fotosintēze» poētika. - Jakovļeva, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbs veltīts mūsdienu dzejai un mēģinājumam apkopot mūsdienu dzejnieces Veras Polozkova poētikas vispārējās iezīmes. Darbs sastāv no trim daļām.Pirmajā daļā aplūkoti vispārīgi jautājumi un mūsdienu krievu dzejas tendences. Otrajā daļā tiek prezentēts Veras Polozkovas un viņās daiļrades tēls balstoties uz kritiskiem rakstiem. Trešajā daļā tiek analizētas un izdalītas autores poētikas galvenās iezīmēs dzejoļu krājumā "Fotosintēze". Īpaša uzmanība tiek pievērsta tādiem Polozkovas poētikas īpašībam kā ritmika, fonika, stilistika un ainu sistēma, tostarp arī liriskā „Es” tēls. Darbs var interesēt filologus un literatūrzinātniekus kuri nodarbojas vai interesejas par mūsdienu literatūru un dzeju, kā arī citus lasītājus, jo īpaši tos, kuri interesējas par pašu Veru Polozkovu.

The work is devoted to the modern poetry and to the attempt to present common poetics features of one of the modern poets – Vera Polozkova. The work consists of three parts. Common problems and tendencies in modern Russian poetry are considered in the first chapter. The image of Vera Polozkova and her creativity in critiques are presented in chapter 2. The analysis and allocation of the main poetics lines of the author on a material of the collection of poems "Photosynthesis" are carried out in chapter 3. The special attention is given to such Polozkova's poetics characteristics, as rhythmics, fonik, stylistics and figurative systems, including an image of lyrical "I". The work may be interesting to philologists and literary critics who are occupied with a modern literature and poetry, and to the ordinary readers, especially those who is interested in creativity of modern poets and particularly in Vera Polozkova.
The Poetics of the Book "Photosynthesis" by Vera Polozkova.
Keywords: Valodniecība