Vācbaltu ģenealoģijas historiogrāfija Latvijā (19. gs. otrā puse – 1939) - Grīsone, Ilze (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbā ir paskatīta vācbaltu ģenealoģija Latvijā no 19.gs. otrās puses līdz 1939. gadam, kad dažādu vēsturisko apstākļu rezultātā vācbaltiešu minoritātes pastāvēšana Latvijā vairs nebija iespējama. Darbā ir apskatīta vācbaltu ģenealoģijas historiogrāfija uz vēsturisko notikumu fona, ir sniegtas ziņas par tiem vācbaltu ģenealoģijas pētniekiem, kas ir devuši vērā ņemamu ieguldījumu dzimtu vēstures pētniecības attīstības jomā. Ir akcentēti nozīmīgākie darbi, kā arī ir sniegts vispārējo tendenču raskturojums.

In the bacalaur work is wiewed genealogy of the Germans in Latvia, from 19th century second half until 1939, when the exitence of German minority in Latvia was no more possible as a result of various historical conditions. In the work is wiewed historigraphy of German genealogy in Latvia on the historical background, are given information about these German historians who made big work inthe field developement of researching familiy’s history. Are puncktuated most significant works and also given characterization of general tendencies.
Historiography of Genealogy of the Baltic Germans (the Second Half of the 19th Century – 1938)
Keywords: Vēsture