Nereģistrētās darba samaksas novērtējums Latvijā - Ādmine, Sindija (Latvijas Universitāte, 2007)
Sindijas Ādmines maģistra darbs „Nereģistrētās darba samaksas novērtējums Latvijā”. Maģistra darbs ir veltīts nereģistrētās darba samaksas novērtējumam Latvijā. Darbā apskatīta atšķirība starp darba samaksu un darba algu, pievērsta uzmanība darba samaksas veidiem, analizēti IIN un VSAOI ieņēmumi, noskaidrojot un izvērtējot faktorus, kas ietekmē to ieņēmumus, VID TI kontroles pasākumu efektivitātes novērtēšana cīņā ar „aplokšņu” algām, kā arī ekspertu viedokļa analīze. Darba mērķis ir uz IIN un VSAOI nodokļu ieņēmumu analīzes un kontroles pasākumu efektivitātes novērtēšanas pamata izdarītajiem secinājumiem izstrādāt priekšlikumus nereģistrētās darba samaksas apkarošanai Latvijā. Atslēgvārdi: ēnu ekonomika; „aplokšņu” algas; darba samaksa; nodokļi; VID.

The master work “Estimate of unregistered wages in Latvia” of Sindija Ādmine. The master work is dedicated to assessment unregistered wages in Latvia. Distinction between wages and salary shapes of the wages, RIT and ST incomes are analyzed, efficacy assessment of the control measures of SRS and also analysis of the expert opinion are included in the work. The object of the work is to hand proposals for decreasing the unregistered wages in Latvia. Keywords: illegal economy, the pay envelope, wages, taxes, SRS.
ESTIMATE OF UNREGISTERED WAGES IN LATVIA
Keywords: Vadībzinātne