Radošuma sekmēšana vizuālajā mākslā pirmsskolā - Kursiete, Anete (Latvijas Universitāte, 2018)
Kvalifikācijas darba nosaukums ir ‘’Radošuma sekmēšana vizuālajā mākslā pirmsskolā’’, darbs sastāv no ievada, 4 nodaļām, 5 apakšnodaļām. Darbā ievietotas 9 tabulas, 5 attēli, 22 literatūras avoti, intervija ar divām skolotājām. Pētījuma mērķis ir noteikt trīsgadīgo bērnu radošuma attīstības iespējas vizuālajā mākslā. Pētījuma priekšmets ir trīsgadīgo bērnu radošuma attīstība. Pamatojoties uz teorētiskajām atziņām un empīriskā pētījuma metodēm, tika pētīts, kā skolotājam organizēt vizuālās mākslas nodarbības, lai rosinātu bērnos radošo darbību. Teorētiskajā daļā tika noskaidrots, kas ir radošums, kādas ir attīstības iespējas vizuālajā mākslā, pedagoģiskas pieejas un metodiski paņēmieni bērnu radošuma sekmēšanai, trīsgadīga bērna radošuma izpausmes. Empīriskajā daļā tika veikts pētījums, kā divu atšķirīgu skolotāju darbs ietekmē bērnu radošumu.

Topic of the qualifying paper is “Development of creativity in visual arts at the preschool”, the paper consists of the introduction, 4 chapters, and 5 sub-chapters. The paper contains 9 tables, 5 images, 22 sources of literature, and an interview with two teachers. The aim of the research is to establish the possibilities to develop creativity of three-year-old children in visual arts. The subject of the research is the development of creativity of three-year-old children. On the basis of theoretical conclusions and methods of the empirical research, a research was performed on the way a teacher should organise the exercises in visual arts in order to encourage the creative action of children. In the theoretical part, the following was established: what is creativity, what are its development possibilities in visual arts, pedagogical approaches and methodology means for facilitation of creativity, expressions of creativity of a three-year-old child. In the empirical part, a research was performed of the way the work of two different teachers affects the creativity of children.
Development of creativity in visual arts at the preschool
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; Radošums; Vizuālā māksla; radošuma attīstība; radošuma veidi