Arete Aristoteļa „Rētorikā” - Leitholde, Aiga (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir ‘ἀρετή’ Aristoteļa Rētorikā. Pētījuma mērķis ir atklāt jēdziena ‘ἀρετή’ izpratnes aspektus un funkcionālo nozīmi Aristoteļa traktātā Rētorika. Pētījums tika veikts strādājot ar antīkiem avotiem un zinātnisko literatūru, kur pieminēts sengrieķu kultūrvidē funkcionējošais ‘ἀρετή’ jēdziens. Tika atlasīti un iztulkoti Aristoteļa Rētorikas teksta fragmenti, kuros atklājas jēdziena ‘ἀρετή’ aspekti un funkcionālisms. Pētījums sniedza priekšstatu par jēdziena ‘ἀρετή’ vietu traktāta Rētorika kopējā jēdzienu sistēmā. Atslēgas vārdi: Aristotelis, Rētorika, jēdziens ‘ἀρετή’,

Bachelor work theme is ‘ἀρετή’ in Aristotele’s Rhetoric. Exploration’s aim was to discover the understanding and functional meaning of concept ‘ἀρετή’ in Aristotele’s work Rhetoric. Research was accomplished: 1. working with original teksts and scientific literature, which conform conspect ‘ἀρετή’ in culture enviroment of Acient Greece, 2. working with original Rhetoric texst and selecting, systematizing understanding and functional meaning of concept ‘ἀρετή’. As a result of this research certain perception of concept ‘ἀρετή’ is being examplified through the functions in common Rhetoric’s concept system. Key words: Aristotele, Rhetorics, ‘ἀρετή, concept
Arete in Aristotle’s Rhetoric
Keywords: Valodniecība