Programmatūras uzturēšanas un attīstīšanas metodes un to pielietojumi - Kozlovskis, Raitis (Latvijas Universitāte, 2008)
Uzturēšana ir ļoti svarīga informācijas sistēmas dzīves cikla fāze, jo uzturēšana ir process, kas palīdz programmatūru saglabātu lietojamu arī pēc tās ieviešanas. Taču neskatoties uz to šai aktivitātei no IT profesionāļu puses netiek veltīts pietiekami daudz uzmanības. Par to liecina niecīgais pieejamās literatūras daudzums, kas saistīts ar šo tēmu. Tādēļ šajā darbā autors pievēršas šim jautājumam. Darbā tiek apskatītas vairākas uzturēšanas definīcija un aktuālākās uzturēšanas problēmas. Autors arī apskata dažas problēmas konkrēta uzturēšanas projekta ietvaros, kā arī sniedz ieteikumus un piedāvā iespējamos problēmu risinājumus.

Maintenance is very important phase of information system life cycle because it is a process which helps to keep a software system operational and responsive after it is places into production. Yet IT professionals seem not to be paying enough attention to this phase. As a result of it there is not so much literature available that describes and analyses exactly this phase. And that’s why the author of this paper looks closer at this stage of software life cycle. He gives some maintenance definitions and describes most important maintenance problems in a specific project. As a result author proposes recommendations and offers possible solutions of mentioned problems.
Software maintenance and development methods and usage
Keywords: Datorzinātne