Apstāklis, kas izslēdz kriminālatbildību- nepieciešamā aizstāvēšanās - Diduha, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā "Apstāklis,kas izslēdz kriminālatbildību" autore apskata vienu no apstākļiem ,kas izslēdz kriminālatbildību, un ir viens no praksē biežāk sastopamajiem apstākļiem, proti, nepieciešamā aizstāvēšanās.Temata aktualitāte ir īpaši nozīmīga šodien,jo ik dienas notiek kādi likuma pārkāpumi.Aizstāvot savas intereses, tajā skaitā veselību un dzīvību,nolūkā kavēt un mazināt uzbrukuma sekas,cietušām personām ir tiesības aizstāvēties,tādā veidā pat nodarot kaitējumu uzbrucējam.
Ground for excluding criminal eresponsibility-necessary self-defense
Keywords: Juridiskā zinātne