PL/SQL koda grafiskā attēlošana uz XML starpkoda bāzes - Kovzeļa, Natālija (Latvijas Universitāte, 2006)
Darbā ir izpētītas programmatūras vizualizēšanas problēmas un ar to saistītie jēdzieni. Ir apskatīti mūsdienās izmantojamie komerciālie rīki, kuri pilda programmas koda grafiskās attēlošanas uzdevumu. Tiek izstrādāta un uz PL/SQL valodas piemēra parādīta programmas koda grafiskās attēlošanas metode, kura balstās uz XML starpkoda ģenerēšanu. Šīs metodes īstenošanai ir izstrādāts programmas koda struktūras un vadības plūsmas aprakstīšanas modelis XML valodā un veikta šī modeļa transformēšana GRADE rīka eksporta/importa formātā.

The purpose of this work is to examine software visualization problems and related concepts. Several modern program code visualization commercial tools are reviewed in this paper. The method of the program code graphical representation, based on XML intermediate code, is developed and demonstrated on an example of PL/SQL language. Program code structure and control flow description model in the XML language has been developed with the purpose of this method realization. There has been made transformations of this model to GRADE tool export/import format in this work.
PL/SQL code graphical interpretation, based on XML intermediate code
Keywords: Datorzinātne