Vienošanās iztiesāšanas procesā - Puriņa, Olga (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba temats ir „Vienošanās iztiesāšanas procesa”. Darbā ir aprakstīta vienošanās procesa regulējuma ieviešana Latvijas kriminālprocesuālajā likumdošana. Ir aplūkoti vairāki viedokļi par nepieciešamību ietvert vienošanās par vainas atzīšanu institūtu Latvijas likumdošanā, par vienošanās institūta mērķi un jēgu. Darbā ir izpētīti tādi vienošanās procesa regulējuma un piemērošanas problēmjautājumi kā cietušā tiesības vienošanās procesā, jautājuma par mantiskā kaitējuma kompensāciju regulējums vienošanās procesā, advokāta piedalīšanas obligātums vienošanās procesā un citi. Izpētot problēmjautājumus, tiek dots risinājums kā pilnveidot Latvijā pastāvošo vienošanās procesa regulējumu. Darbā ietvaros tiek aplūkots vienošanās procesa regulējums tādās valstīs kā Francija, Igaunija, ASV, Krievijas Federācija. Autore salīdzina šajās valstīs pastāvošo vienošanās procesa regulējumu ar Latvijā esošo. Atslēgvārdi: kriminālprocesuālā likumdošana, vienošanās par vainas atzīšanu, kriminālprocess, materiālā kaitējuma kompensācija, cietušā tiesības

Master's thesis topic ir „Plea agreement at court proceedings”. In this thesis is described agreement procedure`s regulation introduction to Latvian criminal procedure legistation. Reviewed many of opinions about need to include plea bargain institution to Latvian legistation, about purpose and meaning of plea bargain institution. In this thesis are investigated such agreement procedure’s regulation issues of concern like victim`s rights at agreement proceeding, material damage compensation question`s regulation at agreement proceeding, counsel participation obligation at agreement proceeding and others. Thesis`s frameworks reviewed agreement proceeding regulation of such countries as France, Estonia, USA, the Russian Federation. The author compares at these countries existing agreement proceeding regulation as well as Latvia presented. Keywords: criminal procedure legistation, plea bargain, criminal proceedings, material damage compensation, victim`s rights.
Plea agreement at court proceedings
Keywords: Juridiskā zinātne