Bērna radošuma attīstība pirmsskolas izglītības 3.posmā, izmantojot bērnu literatūru - Narciško, Liāna (Latvijas Universitāte, 2025)
Liānas Narciško kvalifikācijas tēma “Bērna  radošuma attīstība pirmsskolas izglītības 3.posmā, izmantojot bērnu literatūru”. Mērķis ir izpētīt teorijā un praksē pirmsskolas izglītības 3.posma bērnu radošuma sekmēšanu izmantojot bērnu literatūru kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā mācību jomā. Darba iekļauts 16 attēli, 3 tabulas, 3 pielikumi, 27 literāriem avotiem. Darbs ir 37 lappusēs. Analizējot zinātniskās atziņas par radošumu pirmsskolas izglītības 3.posmā, izmantojot bērna literatūru un veicot novērošanu, pēc izveidotajiem kritērijiem, pārrunām veicot pedagoģisko darbību, lai attīstītu bērnu radošumu, izmantojot literatūru. Autore secina, ka radošumu sekmē izmantojot literāros darbus, kas ir atbilstoši bērnu interesēm, attīstības līmenim, motivē zinātkāri, jaunradi. Atslēgvārdi: bērnu radošums, bērnu literatūra, pirmsskolas izglītība, pirmsskolas pedagoģiskais process.

Liana Narcisko qualification topic is "Developing children's creativity in pre-school education, stage 3, using children's literature". The aim is to investigate in theory and practice the development of children's creativity in pre-school education, stage 3, through children's literature in the field of cultural awareness and self-expression in the arts. The paper includes 16 figures, 3 tables, 3 annexes, 27 references. The thesis is 37 pages. Analyzing scientific knowledge about creativity in preschool education at the 3rd stage using children's literature and conducting observation, according to the established criteria, negotiating pedagogical activities to develop children's creativity using literature. The author concludes that creativity is promoted by using literary works that are appropriate to children's interests, level of development, motivate curiosity, creativity. Keywords: children's creativity, children's literature, preschool education, preschool pedagogical process.
Developing children's creativity in pre-school education, stage 3, using children's literature
Keywords: Izglītības zinātnes; bērnu radošums; bērnu literatūra; pirmsskolas izglītība; pirmsskolas pedagoģiskais process