Aktīvu un pasīvu struktūras analīze AS Hansabankā par 2000. - 2006.gadu - Pujāts, Mareks (Latvijas Universitāte, 2007)
Ņemot vērā Latvijas banku sektora straujo attīstību , par diplomdarba tēmu darba autors ir izvēlējies ”Aktīvu un pasīvu struktūras analīze AS Hansabankā par 2000. - 2006.gadu”. Diplomdarba mērķis ir uz Hansabankas un Latvijas Komercbanku asociācijas sniegto datu analīzes pamata censties izstrādāt priekšlikumus Hansabankas darbības attīstībai. •Būvniecības apjomu pieaugums un privātpersonu pieprasījums pēc naudas līdzekļiem valstī, Hansabankai nodrošināja izsniegto kredītu apjoma pieaugumu ļoti straujos tempos. Straujo pieaugumu Hansabankai nodrošināja jau esošais klientu un filiāļu skaits, kas ir viens no svarīgākajiem faktoriem Hansabankas attīstībā. •Hansabankas darbība ir vērsta uz optimālu likviditātes nodrošināšanu un maksimālu peļņas gūšanu. Lai Hansabankai nerastos problēmas ilgtermiņā ar optimālas likviditātes saglabāšanu, tai vairāk ir jāpievērš uzmanība izsniegto kredītu kvalitātei, jo izsniegto kredītu īpatsvars kopējos Hansabankas aktīvos sastāda 80 %.

Considering the rapid growth of the Latvian banking sector, the author has chosen the following subject of the Diploma Paper: “Analysis of Structure of Assets and Liabilities in JSC Hansabanka for 2000 - 2006”. The Diploma Paper aims to seek making proposals for developing JCS Hansabanka’s activity basing on data analysis provided by JCS Hansabanka and the Association of Latvian Commercial Banks. •Constantly increasing construction works and demand for funds by natural persons in national scale ensured very rapid increase of issued loans by JSC Hansabanka. The rapid increase was supported by the number of the existing clients and affiliates, one of the most significant factors in development of JSC Hansabanka. •JSC Hansabanka activity is targeted to ensuring optimal liquidity and deriving maximum profit. To avoid problems related to maintaining long-term optimal liquidity, JSC Hansabanka have to focus more on quality of the issued loans because proportion of the issued loans constitutes 80% of the total JSC Hansabanka’s assets.
Analysis of Assets and Liabilities Structure of Hansabanka for 2000 - 2006
Keywords: Finanšu menedžments