Satvara ASP .NET tehniku un paņēmienu analīze aizsardzībai pret SQL iesprauduzbrukumiem - Geletko, Mihails (Latvijas Universitāte, 2022)
Šī bakalaura darba mērķis ir izpētīt SQL iesprauduzbrukumus un Microsoft ASP .NET satvara tehnoloģijas un paņēmienus, kas ļauj aizsargāties no iesprauduzbrukumiem. Pētījuma ietvaros ir izpētīti uzbrukuma veidi un mērķi, tika izveidots praktisks piemērs, kurā tika salīdzināti dažādi aizsardzības paņēmieni. Rezultātā tika iegūtas metodes un rekomendācijas par to, kā aizsargāties no iesprauduzbrukumiem satvara ASP .NET ietvaros atkarībā no to tipa.

The purpose of this paper is to do the analysis and investigate SQL injections and Microsoft ASP .NET framework technologies that propose protection from the injections. The research looks at attack types and aims, a practical example was invented where different protection ways were compared. The result are methods and recommendations about protection against injections in ASP .NET framework depending on the type of it.
Analysis of ASP .NET framework methods and techniques for protection against SQL injections
Keywords: Datorzinātne; SQL; ORM; ASP .NET; SQL injekcijas