Nozīmīgākie informācijas meklēšanas avoti internetā studentu vidū - Balode, Zane (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba tēma ir „Nozīmīgākie informācijas meklēšanas avoti internetā studentu vidū”. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kādus informācijas avotus internetā visbiežāk izmanto studenti. Kā liecina iegūtie rezultāti, tad lielākā daļa studentu pamatā izmanto interneta meklētājus. Tika secināts, ka informācijas meklēšana datubāzēs un elektroniskajos katalogus prasa zināšanas un iemaņas, tāpēc studenti tos izmanto retāk, savukārt e- grāmatas un žurnāli tiek izmantoti ļoti reti vai tos neizmanto nemaz. Veicot pētījumu, darba autore nonāca pie secinājuma, ka informācijas meklēšana internetā nav viegls un ātrs process, bet tas prasa lielu pacietību un zināšanas.

Bachelor’s work theme is: “The main information searching sources on the internet among students”. Research task is to identify which information sources are most commonly used among students on the internet.As a research results indicate, the vast majority of students basically are using internet information seekers. It was concluded that search on information databases and electronic catalogues require special set of skills, that is why students use them infrequently, e – books and magazines are used seldom or not at all. By performing research work author came to a conclusion, that information search on the internet is not easy and fast process, but it requires patience and knowledge.
The main information searching sources on the internet among students
Keywords: Komunikācijas zinātne