Uzņēmuma X saimnieciskās darbības analīze - Vasiļjeva, Sanita (Latvijas Universitāte, 2016)
Lai izveidotu bakalaura darbu „Uzņēmuma X saimnieciskās darbības analīze”, tika izvirzīts mērķis veikt uzņēmuma X saimnieciskās darbības analīzi, tādējādi noskaidrojot uzņēmuma finanšu rādītājus un tā atrašanās vietu nozarē, sniedzot autores priekšlikumus saimnieciskās darbības uzlabošanai. Darba ietvaros tika veikta uzņēmuma X saimnieciskās darbības analīze, kuras sastāva bija finanšu rādītāju un SVID analīze. Finanšu rādītāju analīzē ietilpst likviditātes, rentabilitātes, kapitāla struktūras , aprites rādītāju, horizontālā un vertikālā analīze. Labākai uzņēmuma saimnieciskās darbības novērtēšanai uzņēmums X tika salīdzināts ar nozari (NACE 86.22) un 3 citiem uzņēmumiem, kuriem ir specifiska darbības joma. Bakalaura darbs sastāv no 86 lappusēm. Darbā iekļautas 13 tabulas, 3 attēli, 10 grafiki un 25 pielikumi.

In order to create bachelor thesis “Analysis of the economic activity of enterprise X”, the objective to conduct the analysis of the economic activity of enterprise X was set, thus, identifying its financial indicators and place in the industry and offering the author’s proposals for the improvement of its economic performance. The analysis of the economic activity of enterprise X, including the analysis of financial indicators and SWOT analysis, was carried out within the scope of the thesis. The analysis of financial indicators is comprised of the analysis of liquidity, profitability, capital structure, circulation ratio, as well as horizontal and vertical analysis. In order to perform a more precise evaluation of its economic activity, enterprise X was compared to the industry (NACE 86.22) and 3 other enterprises that operate in a specific field. The bachelor thesis contains 86 pages. Moreover, the bachelor thesis includes 13 tables, 3 images, 10 graphs and 25 appendices.
Analysis of the economic activity of enterprise X
Keywords: Ekonomika; Analīze; saimnieciskā darbība; saimnieciskās darbības analīze; finanšu radītāji