Sociālpedagoģiskā darbība 12-17 gadus vecu pusaudžu vērtību sistēmas veidošanā dienas centrā "Čiekurs” - Kokoreviča, Sigita (Latvijas Universitāte, 2017)
Sigitas Kokorevičas diplomdarbs “Sociālpedagoģiskā darbība 12-17 gadus vecu pusaudžu vērtību sistēmas veidošanā dienas centrā “Čiekurs”” izstrādāts Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes skolotāju izglītības nodaļā. Diplomdarba mērķis ir raksturot vērtību sistēmas veidošanos pusaudžiem dienas centrā un aprobēt sociālpedagoģisko programmu pozitīvas vērtību sistēmas veidošanā 12-17 gadus veciem pusaudžiem dienas centrā “Čiekurs”. Teorētiskajā daļā tiek raksturotas vērtības un to veidošanās būtība, vērtībizglītības nozīme un dienas centra, sociālā pedagoga loma pozitīvas vērtību sistēmas veidošanā. Praktiskajā daļā veikts pētījums par vērtību sistēmu 12-17 gadus veciem pusaudžiem dienas centrā “Čiekurs”, kā arī modelēta un aprobēta sociālpedagoģiskā programma pozitīvas vērtīborientācijas veidošanā pusaudžiem. Atslēgvārdi: dienas centrs, sociālpedagoģiskā darbība, sociālais pedagogs, vērtības, vērtībizglītība.

Bachelor thesis “Socio – pedagogical activity to form adolescent value system in Day Centre “Čiekurs”, has been developed by Sigita Kokoreviča in the University of Latvia Faculty of Pedagogy, Psychology and Arts, department of teacher’s education. The goal of this Thesis is to describe how in day Centre is forming adolescent’s value system and to approbate a program of social pedagogue to improve positive value system for adolescents in day Centre “Čiekurs”. In the theoretical part is reviewed the overall concept of values, how they are creating, importance of value education, role of social pedagogue in creating positive value system. In the practical part has been done the research about adolescent’s value system in day Centre “Čiekurs”. In addition, approbation of the program was performed. Key words: day Centre, social pedagogue, socio – pedagogical activity value, value education.
Socio-Pedagogical Activity to Form Adolescent Value System in Day Centre "Čiekurs"
Keywords: Pedagoģija; dienas centrs; sociālpedagoģiskā darbība; sociālais pedagogs; vērtības; vērtībizglītība