Romantisma tradīcija Mērijas Šellijas un Žoržas Sandas dzīvē un literārajos darbos.Salīdzinošs pētījums. - Burišina , Natālija (Latvijas Universitāte, 2009)
Šis pētījums ir veltīts romantisma tradīcijai un ideālu meklējumiem. Šim nolūkam pētījuma autore salīdzinās divu slavenu 19.gadsimta feministu rakstnieču dzīves un literāros darbus, angļu un franču, Mēriju Šelliju un Žoržu Sandu un viņu romānus, „Frankenšteins jeb modernais Prometejs” un „Konsuela”. Šajā pētījumā ir izmantota biogrāfijas faktu un angļu, latviešu un krievu literatūras zinātnieku kritika un interneta avoti. Šis pētījums atklās daudzas ievērojamas un interesantas līdzības divu feministu rakstnieču biogrāfijās un literārajos darbos, kā arī nozīmīgas atšķirības, kas ir rakstnieču personiskās dzīves pieredzes un laikmeta iespaids.

This research is devoted to Romanticist tradition and search for ideals. For that purpose the author of this research will compare the lives and literary works of two famous feminist writers of the 19th century, English and French, Mary Shelley and George Sand and their novels, ‘Frankenstein or the Modern Prometheus’ and ‘Consuelo’. The method used in this research is a review of biographical facts and criticism by English, Latvian and Russian literary scientists and internet sources. This research will reveal many considerable and interesting similarities in biographies and literary works of two feminist writers, as well as some significant differences, which are the influences of the epoch and personal live experience of the writers.
Romanticist Tradition Comparative Study of Life and Writings of M.Shelley and G.Sand
Keywords: Filoloģija