Jonu šķidrumu struktūras ietekme uz šķīdinātāja īpašībām - Sloboda, Diāna (Latvijas Universitāte, 2020)
Jonu šķidrumu struktūras ietekme uz šķīdinātāja īpašībām. Sloboda D., zinātniskais vadītājs Dr.Chem. Baķis E., Bakalaura darbs. Latviešu valodā. Bakalaura darba ietvaros tika sintezēti 1-alkil-3-metilimidazolija jonu šķidrumi, noteiktas to Kamleta-Tafta empīrisko polaritātes parametru vērtības un skaidrota to saistība ar jonu šķidruma struktūru. Jonu šķidrumu šķīdinātāja īpašības pētīja arī izmantojot 1H KMR spektroskopiju apstākļos bez KMR šķīdinātāja. Pētīja jonu šķidrumu kā šķīdinātāju mijiedarbību ar azīda-alkīna “klik” reakcijas reaģentiem. Veica “klik” reakciju jonu škidruma vidē.

The impact of ionic liquid structure on solvent properties. Sloboda D., supervisor Dr. Chem. Baķis E., Bachelor’s thesis. In Latvian. In this work 1-alkyl-3-methylimidazolim ionic liquids were synthetisized. Kamlet-Taft empirical polarity parameters were determined and their values discussed in relation with IL structure. Solvent properties were also investigated using 1H NMR spectroscopy of neat ionic liquids. Sovent-solute interactions for reagets of azide-alkyne “click” reactions in Ionic liquid solvents were investigated. A copper catalysed ”Click” reaction was performed in ionic liquid media
The impact of ionic liquid structure on solvent properties
Keywords: Ķīmija; JONU ŠĶIDRUMI; POLARITĀTE; 1H KMR 1H KMR SPEKTROSKOPIJA; ŠĶĪDINĀTĀJA ĪPAŠĪBAS; “KLIK” REAKCIJA