Personības iezīmju saistība ar tiešsaistes iepirkšanas motivāciju - Kovaļenko, Roberta (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba mērķis, ir noskaidrot saistību starp personības iezīmju un interneta veikalu patērētaju uzvedību. Balstoties uz to autors izvirza pētījuma jautājumu: „Kāda ir saistība starp personības iezīmēm un tiešsaistes iepirkšanās motivāciju?”. Izlasi veidoja 60 Interneta veikalu patērētāji, vecumā no 18 līdz 59 gadiem. Dati tika ievākti ar piecām aptaujām: 1)Demogrāfijas aptauja 2)BFI (Big Five Inventory, John & Srivastava, 1999). I. Austera adaptētā versija latviešu valodā (Schmitt et al., 2007). 3) Izveidota Hedonisma un utilitarisma iepirkšanās motivācijas (Hedonic and utilitarian shopping motivations, Kovalenko, 2017) aptauja, balstīta uz autoru Arnolda un Reinolda (Arnold & Reynolds, 2003) and Martin – Lopez (Martin – Lopez, et al., 2014) darbiem; 4) Iepirkšanās pieredze internetā (produktu kategorija); 5) Iepirkšanās biežums interneta veikalos; 6) Iepirkšanās vietas (Lavijas, ārzemju veikali).

Aim of this work is to explore the relationship between personality traits of “Big five”, five-dimension model and online shopping motivation. Sample contained 60 online consumers between age 18 – 59. Data were collected with: 1) Demographic survey; 2) BFI (Big Five Inventory, Benet – Martinez & John, 1998), adapted version in Latvian (Austers, 2007); 3) Hedonic and utilitarian shopping motivations by Arnold and Reynolds (2003) and Martínez – López (2014), created and adapted version in Latvian (Kovalenko, 2017); 4) Online shopping by product category; 5) Online shopping experience frequency; 6) Online buying places (from Latvia, from overseas, from Latvia and overseas websites).
The Relationship Between Personality Traits And Online Shopping Motivations
Keywords: Psiholoģija; personības iezīmes; personības iezīmes; patērētāju uzvedība; iepirkšanās motivācija; consumer behaviour